Privātuma politika

Datu pārziņa kontaktinformācija

Pārzinis – SIA “OptiCom”, vienotais reģ. Nr. 40003231409, Rūpniecības ielā 5, Rīgā, LV-1010.

Datu drošības speciālista kontakti

Pakalpojumu sniedzēja ieceltā Datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vai Rūpniecības ielā 5, Rīgā, LV-1010 ar atzīmi “Datu aizsardzības speciālists”.

Piekrītu savu personas datu izmantošanai sekojošiem nolūkiem:

1. FOTO UN VIDEO MATERIĀLI

1.1. Datu apstrādes nolūki

Latvijas Datortīklu Skolas (turpmāk – LDS) pasākuma dalībnieki var tikt minimāli fotografēti un/vai filmēti ar mērķi nodrošināt pasākuma norises pierādījumus, t.sk. pasākuma atbalstītājiem.

Netiek uzņemtas vai izplatītas cilvēku portretu bildes.

LDS organizatori patur tiesības izmantot foto un video materiālus no pasākuma – stendu bildes, reģistrācijas galda bildes, runātāju bildes, zāles kopskata bildes, foajē kopskata bildes – publikācijās vai citos ar pasākumu saistītajos materiālos: pasākuma mājaslapā, bukletos, ielūgumā, informatīvajos materiālos, avīzēs, žurnālos, mājaslapā, televīzijā, reklāmas klipos.

Lai nodrošinātu dalībnieku privātumu, personu portretu bildes, vārdi, uzvārdi vai citi dati netiek identificēti publicētajos foto vai video materiālos.

1.2. Datu apstrādes pamats

LDS dalībnieku piekrišana.

1.3. Datu saņēmēji

Pasākuma norises pierādījuma foto un video materiāli bez identificējamām privātpersonām, var būt pārsūtīti LDS pasākuma partneriem partneru iekšējās kārtības nolūkos.

1.4. Datu glabāšanas termiņš

Dati tiks glabāti vienu gadu no pasākuma norises datuma.

2. PASĀKUMA PLATFORMA un LIETOTNE (APLIKĀCIJA)

2.1. Datu apstrādes nolūki

LDS pasākuma dalībnieku minimālā informācija (e-pasta adrese, vārds un uzvārds) tiek iesniegta pasākuma platformas un lietotnes (aplikācijas) izstrādātājam.

Pasākuma platforma  un lietotne (aplikācija) ir paredzētas ērtākai dalībai pasākumā: iespēja aplūkot pēdējo pasākuma programmas versiju, veidot personalizētu programmu, sazināties ar partneru pārstāvjiem, sekot līdzi pasākuma izmaiņām, saņemt informāciju par pasākuma norisi utt.

Papildus informācija, ko LDS dalībnieki vēlas pievienot savos profilos ir katra dalībnieka brīva izvēle.

2.2. Datu apstrādes pamats

LDS dalībnieku piekrišana.

2.3. Datu saņēmēja privātuma politikas noteikumi

2.4. Datu glabāšanas termiņš

Dati tiks dzēsti no lietotnes izstrādātāja resursiem 5 (piecu) darba dienu laikā pēc pasākuma norises dienas. Dati tiks glabāti lietotnes izstrādātāja rezerves kopijās saskaņā ar lietotnes izstrādātāja privātuma politikas noteikumiem.

3. PASĀKUMA PARTNERI

3.1. Datu apstrādes nolūki

Pēc LDS partneru jeb atbalstītāju pieprasījuma saņemšanas un pēc datu pārziņa uzskatiem, personas dati minimāli nepieciešamajā apjomā (uzņēmuma nosaukums, e-pasta adrese, vārds un uzvārds) par LDS pasākuma dalībnieku var tikt sniegti LDS partneriem kā pasākuma faktiskas norises pierādījums.

3.2. Datu apstrādes pamats

LDS dalībnieku piekrišana.

3.3. Datu saņēmēji

Personas dati minimāli nepieciešamajā apjomā tiek sniegti pamatojoties uz katra specifiskā partnera atbilstību personas datu apstrādes noteikumiem: Privacy Shield (Privātuma Vairogs) ietvaros, Eiropas savienības VDAR ietvaros vai arī pamatojoties uz attiecīgajām garantijām par datu drošību (ES standartklauzulas).

HEWLETT PACKARD ENTERPRISES – Privātuma Vairogs, privātuma politika: https://www.hpe.com/us/en/legal/privacy.html

Check Point Software Technologies – EK lēmums par adekvātu datu drošības līmeni trešajās valstīs.

DAN Communications – VDAR.

Also Latvia – VDAR, https://www.also.com/ec/cms5/lv_5210/5210/legal/datu-privatuma-zinojums/

https://www.arrow.com/en/legal/privacy-policy

Fortinet https://www.fortinet.com/corporate/about-us/privacy.html

3.4. Datu glabāšanas termiņš

Dati tiek glabāti adekvāti nepieciešamajā termiņā.

4. DATU SUBJEKTU TIESĪBAS

4.1. LDS dalībniekam ir tiesības attiecībā pret savu datu apstrādi, kas tiek klasificēti kā personas dati saskaņā ar piemērojamiem normatīvajiem aktiem, tajā skaitā:

4.1.1. Pieprasīt savu personas datu labošanu, ja tie ir neatbilstoši, nepilnīgi vai nepareizi.

4.1.2. Prasīt savu personas datu dzēšanu, piemēram, ja personas dati tiek apstrādāti, pamatojoties uz piekrišanu un LDS dalībnieks ir atsaucis savu piekrišanu. Šīs tiesības nav spēkā, ja Personas dati, kuru dzēšana tiek pieprasīta, tiek apstrādāti, arī pamatojoties uz citu tiesisku pamatu, piemēram, līgumu vai no attiecīgiem normatīvajiem aktiem izrietošajiem pienākumiem, vai to saglabāšanu nosaka spēkā esošo normatīvo aktu prasības.

4.1.3. Ierobežot savu personas datu apstrādi saskaņā ar piemērojamajiem normatīvajiem aktiem, piemēram, laikā, kad organizators izvērtē, vai LDS dalībniekam ir tiesības uz savu datu dzēšanu.

4.1.4. Saņemt informāciju, vai organizators apstrādā LDS dalībnieka personas datus un, ja apstrādā, arī piekļūt tiem.

4.1.5. Saņemt savus personas datus, ko LDS dalībnieks ir sniedzis organizatoram un kas tiek apstrādāti uz piekrišanas un līguma izpildes pamata rakstiskā formā, vai kādā no biežāk izmantotajiem elektroniskajiem formātiem un, ja iespējams, nodot šādus datus citam pakalpojumu sniedzējam (datu pārnesamība).

4.1.6. Atsaukt savu piekrišanu savu personas datu apstrādei.

4.1.7. Iesniegt sūdzības par personas datu izmantošanu Datu valsts inspekcijai (www.dvi.gov.lv), ja LDS dalībnieks uzskata, ka viņa personas datu apstrāde pārkāpj viņa tiesības un intereses saskaņā ar piemērojamajiem normatīvajiem aktiem.

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai atbalstītu jūsu pieredzi mūsu mājas lapā. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat izmantot mūsu sīkdatnes.

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.